Drivalia neemt de activiteiten over van ALD Automotive in Ierland en Noorwegen en die van LeasePlan in Finland en Tsjechië

NEWS
  • Na goedkeuring van de Europese Commissie verwerft CA Auto Bank Group de activiteiten in 4 Europese markten, met betrekking tot 70.000 voertuigen en ongeveer 430 werknemers in totaal.
  • Dit brengt het totale aantal markten voor Drivalia op 13, aangezien het al actief is in Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, België, Nederland en Denemarken.
  • In eerste instantie zal Drivalia’s aanbod in de 4 nieuwe markten zich richten op langetermijnverhuur. Het bedrijf heeft echter plannen om in de toekomst een uitgebreid gamma aan mobiliteitsoplossingen te introduceren, zoals elektrisch autodelen, auto-abonnementen en verhuur voor alle looptijden.

De mobiliteit van Drivalia zet een belangrijke stap vooruit in haar Europese groeiproces. Na goedkeuring van de Europese Commissie heeft het verhuur- en mobiliteitsbedrijf van de CA Auto Bank Group officieel de overname afgerond van de activiteiten van ALD Automotive in Noorwegen en Ierland, evenals die van Leaseplan in Tsjechië en Finland, wat resulteert in een totaal van 70.000 voertuigen en ongeveer 430 werknemers.

Deze strategische zet zorgt voor een sterkere aanwezigheid van Drivalia in Europa, want dankzij de vier nieuwe markten komt het totale aantal landen waarin het bedrijf actief is op 13. Het bedrijf garandeert de continuïteit van de diensten in deze regio’s, met de nieuwe dochterondernemingen die geleid zullen worden door Dag Fraurud in Noorwegen, David Wilkinson in Ierland, Martin Brix in Tsjechië en Petteri Pihlas in Finland.

In eerste instantie zal het aanbod van Drivalia in deze vier landen zich richten op langetermijnverhuur. Echter heeft het bedrijf ambitieuze plannen voor de toekomst, waarbij het geleidelijk aan haar diensten zal uitbreiden om het volledige spectrum van oplossingen van Drivalia’s “Planet Mobility” aan te bieden, zoals elektrisch autodelen, auto-abonnementen en verhuur voor alle looptijden. Na het voltooien van het rebrandingproces zullen de nieuwverworven dochterondernemingen worden geïntegreerd in de Crédit Agricole Group, de tiende grootste bank ter wereld, met meer dan 53 miljoen klanten in 46 landen.

We zijn verheugd en trots om alle nieuwe teams te verwelkomen in onze grote familie. Deze overnames markeren een keerpunt voor Drivalia’s project in Europa. Met de lancering van nieuwe dochterondernemingen in Ierland, Noorwegen, Finland en Tsjechië komen we steeds dichter bij ons doel om een toonaangevende pan-Europese speler te worden op het gebied van de mobiliteit van morgen,” zegt Giacomo Carelli, CEO van CA Auto Bank en voorzitter van Drivalia. “We zullen eraan werken om de kwaliteit van de aangeboden diensten en het niveau van tevredenheid van de huidige klanten te versterken en te verbeteren, dankzij de samensmelting van het grote vakmanschap van de nieuwe teams met die van ons. Onze strategie, gebaseerd op onze onafhankelijke en multi-brand aanpak in een groep met bijna een eeuw aan ervaring in de auto-industrie, stelt ons in staat om de beste mobiliteitsoplossingen op de markt aan te bieden,” zegt Paolo Manfreddi, CEO van Drivalia.

Delen op

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • E-mail